De meeste tips die hieronder vermeldt worden kunnen als vanzelfsprekend worden gezien, maar toch treft Zoekmachine Marketing Almere vaak Google Adwords accounts tegen die dit nalaten. Om de Google Adwords tips duidelijk te maken, nemen we een schoenen webwinkel als voorbeeld.

Gratis Google Adwords Tips:

Tip 1:
Campagnes en advertentiegroepen zijn de fundering van een Google Adwords account. Zorg er dus voor dat er een duidelijke structuur is terug te vinden in de verschillende campagnes en advertentiegroepen. Verdeel de campagnes bijvoorbeeld op in bijvoorbeeld merken of categorieën (kinderen, dames en heren).

Neem nu contact met ons op


  Tip 2:
  Geef campagnes en advertentiegroepen een weloverwogen naam (dus niet campagne 1.0). Bijvoorbeeld:

  1. Sportschoenen – Dames (campagne 1)
   1. Witte Sportschoenen – Dames (advertentiegroep 1)
   2. Zwarte Sportschoenen – Dames (advertentiegroep 2)

  Tip 4:
  Stel een campagne niet in op heel Nederland, maar voeg alle provincies toe aan de campagne. Als adverteerder is het mogelijk om eenvoudig en snel data te zien per provincie. En net als bij de advertentieplanning kan er uiteindelijk geoptimaliseerd worden op basis van locaties.

  Tip 6:
  Maak altijd een uitsluitingscampagne aan via de gedeelde bibliotheek. Verwerk zoekwoorden in deze campagne waarop advertenties niet vertoond mogen worden. Gebruikelijke zoekwoorden zijn: gratis, vacature, stageplek, voorbeeld etc.

  Tip 8:
  Zorg ervoor dat je gebruik maakt van een beveiligde website, oftewel een website met een SSL-certificaat. Google hecht namelijk zeer veel waarde aan veiligheid. Vandaar dat Google “https websites” voorrang geeft in de zoekresultaten.

  Tip 3:
  Stel altijd een advertentieplanning toe aan een Google Adwords campagne. Het voordeel hiervan is dat er uiteindelijk meer prioriteit gegeven kan worden aan dagen die beter converteren.

  Tip 5:
  Het is aan te raden om de optie “handmatig bieden” in te stellen bij een Google Adwords campagne voor in het zoeknetwerk. Hierdoor kan er meer invloed worden uitgeoefend op de campagne. Het is aan te raden om hoger te bieden op exacte zoekwoorden en minder op brede zoekwoorden. Hierdoor herkent Google dat er meer waarde wordt gehecht aan exacte zoekwoorden.

  Tip 7:
  Kijk goed naar de kwaliteitsscore van de zoekwoorden. Indien er een lage (6 of lager) kwaliteitsscore geconstateerd wordt, is het verstandig om hieraan te werken. Voorbeelden om de een kwaliteitsscore te verbeteren: advertentiegroepen opsplitsen, bestemmingsurl aanpassen, teksten aanpassen op de landingspagina of het klikpercentage (ook wel CTR genoemd) verhogen.

  Tip 9:
  Maak gebruik van sitelinks. Dit kan op 2 manieren:

  1. Verwerk voordelen in sitelinks
  2. Verwerk diepere pagina’s in sitelinks (bijvoorbeeld naar verschillende maten/kleuren)

  Wilt u nog meer tips ontvangen? Neem dan contact op met Zoekmachine Marketing Almere

  Menu